tentireng.gif (2797 bytes)
tentiralb.gif (2620 bytes)
logo.jpg (5206 bytes) Mirseerdhet tek website-i zyrtar i Federates Shqiptare te Tenisit
 

 

 

 

Tenisi shqiptar ne fillimet e tij, dhe gjate periudhes se zymte 50-vjecare, nuk e ka pasur te zhvilluar pothuajse fare tenisin per te rinj. Vetem pas 90s, me ardhjen e Federates se re, tenisi per te rinj filloi te zhvillohet. Ne bashkepunim me ITF (Federata Nderkombetare e Tenisit) dhe ETA (Federata Europiane e Tenisit) tenisi per te rinj mori nje zhvillim te menjehershem. Keshtu qe ne 1993 filluan te mbahen kampionatet kombetare nen 16 dhe nen 14. Me pas, ne 1995, Shqiperia filloi te marre pjese ne kampionatet Europiane per te rinj. Megjithese nuk arrin nivelet e   larta ne klasifikim, ekipi kombetar shqiptar perfaqeson denjesisht atdheun, duke pasur parasysh dhe kushtet eveshtira te tenisit ne Shqiperi, si dhe periudhen tejet te shkurter te zhvillimit te ketij sporti ne Shqiperi.

Federata Shqiptare po ben perpjekje qe te shtoje numrin e klubeve te tenisit ne Shqiperi (qe eshte vetem 5) dhe te zgjeroje aktivitetin ne te gjithe vendin.

tenisi1.jpg (8225 bytes)

Foto nga takimi i lojtareve te rinj shqiptar me nje anetar te ITF, z.Luca Santilli .

Home  English  Shqip  Historia   Aktivitete  Te rinjte   Veteranet  Fotografi   Anetaret e Federates  Kalendari  Klubi i tenisit 'Tirana'    Mesoni tenisin ne Tirane  Kontaktoni me ne

 

Contact us for site info or report broken links to musaraj@albinfo.com . Copyright  ATF